Nyheter

NY SERIE FRÅN NORDIC GYM

Nordic Gyms maskiner har utvecklats i design & funktion.
ADDICTED by Nordic Gym

Nordic Gym är känt för sina ergonomiskt och biomekaniskt perfekta maskiner. Nu har hela serien genomgått en mycket välplanerad uppdatering av design och funktion. Vi har utvecklat en ny och spännande svart metalliclack, samt nya material i våra dynor för att få en exklusivare känsla.
Vi har tagit vara på Nordic Gyms arv i designen för mötet ”människa & maskin”.

Möjlighet till färganpassning finns som i exemplet från Friskis&Svettis. För mer information begär offert från magnus.lundstrom@nordicgym.com

Nordic Gym sponsrar Nordic Shape Open
Nordic Shape Open 2019

Vi sponsrar i år Nordic Shape Open 2019.
Evenemanget, uppvärmningsyta, utställning och mycket mer...

Ni kommer även kunna se de senaste nyheterna från Nordic Gym i vår monter.
Kom förbi och kika.

Inträde till tävling och mässa: 400 kr
Inträde till enbart mässa: 200 kr

Välkomna

ÖKA i Mora är nöjda!

Företagsgymmet som också blev ett nyckelgym.

Helene säger till Nordic Gym att hon och de tränande är mycket nöjda med våra produkter ...

Oartec DX - Dynamisk roddmaskin

Ny agentur av marknadens troligen bästa roddmaskin?!
Vi är mycket stolta att äntligen få representera den bästa roddmaskinen i vårt tycke på marknaden.

Oartec DX är utvecklad för att ge maximal träning. Maskinen har två rörliga delar: sittdyna och fotstöd. Detta innebär att man drar och trycker med benen lika mycket. Denna typ av rodd är betydligt skonsammare för ländryggen. Det i sin tur gör att du kan ro längre pass utan att uppleva extrem trötthet i ländryggen.
Fläktens utformning gör att belastning 1 är mycket lätt och 10 är ordentligt tungt. Det gör att du kan anpassa din träning bättre än på andra roddmaskiner.

RNDGYM Sundsvall
Anders Schröder öppnar nytt gym i Sundsvall - RNDGYM

Nyöppnat i Sundsvall. Anders Schröder VD, legitimerad naprapat, med lång erfarenhet inom träning och utveckling startar Anders nu ett nytt koncept som därför heter just RND - Research and Dynamics. #lyckatill #rndgym #researchanddynamics #nordicgym

Hälsokällan har inrett sin BOX med Xenios från Nordic Gym.

Vi tackar HälsoKällan Gärdet för förtroendet att få inreda deras nya box med utrustning från Xenios.

,
Nytt ergonomiskt viktmagasin
Serviceanmälan, servicebokning & beställning av reservdelar (FEL PÅ FORMULÄR)
Ny maskinserie - Plate load

Nordic Gym utvecklar funktionella träningsmaskiner med utgångspunkt att den tränande skall få maximal träningseffekt vad gäller funktion, rörelsebana, biomekanik och ergonomi.
Det florerar idag allt för mycket okunskap i vad som ger träningsresultat när man tränar styrketräning. Många tror idag att när man ex. pressar upp en vikt och klämmer hårt i toppläget att det skulle vara likvärdigt med god muskelutveckling. Det är en villfarelse som alltför många dras med.
Hittills visar studier på att när det gäller den verkliga muskelutveckling både i styrka och volym så är det den excentriska fasen (när man sänker en vikt mot gravitationen) som ger det verkliga träningsresultatet, den koncentriska fasen (när man lyfter en vikt mot gravitationen) ökar initialt ca. 8 veckor innervationen, alltså kroppen förmåga att få hjärna, nerv och muskulatur att samverka i ett arbete.
Det är då mycket viktigt att fria rörelser eller i maskiner följer kroppens och ledernas rörelsemönster. Det är viktigt speciellt i träningsmaskiner att maskinernas konstruktion är så att vinklar inte är för branta eller på annat sätt är så konstruerade att de motverkar lederna och musklernas funktion - Om så är fallet så kan träningen på sikt ha helt motsatt verkan och skapa ett problem istället för att lösa det.
De nya Plate Load maskinerna från Nordic Gym är utvecklade enligt konstens alla regler för att ge ett maximalt träningsresultat – utan att skapa oönskade belastningar på leder och muskler.

Det bästa jag testat!

Europamästare Patrick Monga

Hälsinglands roligaste träningskonvent
ESS16 - en rolig träningshelg är till ända

Vi tackar för ert deltagande och en fantastisk helg.